Fruška gora: Manastiri i Vino - Četvrtkom

Polazak iz mesta:

7000 RSD 6500 RSD

Popust

Kratki opis

Upoznajte Frušku goru i njene manasitre, vidikovce sa prelepim pogledima i autentične restorane sa lokalnom hranom. Udobno se obucite a mi vam garantujemo da ćete uživati u bogatoj istoriji i prirodi ovog prelepog planinskog područja.

Aktivnosti

 • Poseta Vrdničkoj kuli
 • Poseta manastiru Vrdnik
 • Poseta manastiru Mala Remeta
 • Poseta vinariji Deurić

Opis ture

Polazak iz Novog Sada (mesto i vreme po dogovoru).
Prvu pauzu pravimo na Zmajevcu, izuzetno atraktivnom vidikovcu sa kog se pruža fantastičan pogled koji ne smete propustiti. Uživajte u pogledu i napravite prelepe fotografije pre nego što nastavimo dalje.
Odlazak do etno-naselja Vrdnička kula, smeštenog na obodu Nacionalnog parka Fruška gora. Čist vazduh, miris borovih i lipovih šuma koje okružuju ovo naselje, pružaju gostima mir i spokoj. 
Predlažemo jednu laganu šetnju do Vrdničke kule, ostatka nekadašnjeg utvrđenog srednjovekovnog grada, od kog je danas ostala samo ona najjača, donžon kula visine 18m. Ovo je takođe mesto gde možete napraviti sjajne fotografije jer  se sa kule pruža sjajan pogled na Frušku goru.
Odlazimo do manastira Vrdnik poznatog i kao Mala Ravanica. Manastir važi za jedan od najvažnijih manastira na Fruškoj gori a njegov izgled i priroda koja ga okružuje ostavlja dubok utisak na svakog posetioca. 
Nakon obilaska manastira uputićemo se ka srcu Fruške gore i restoranu Ruža Vetrova. Nakon kratke vožnje stižemo do restorana čiji će ambijent ali i hrana upotpuniti dan. Zato opustite se i uživajte u svežem vazduhu, prirodi i mirisu autentične hrane sa Fruške gore.
U blizini restorana na svega par minuta laganog hoda nalazi se Manastir Mala Remeta, pa nećemo propustiti a da ne posetimo najmanji ali sa svojim prelepim ikonostasom jedan od najlepših manastira na Fruškoj gori. Poslušajte kratku priču o manastiru i osetite istoriju koja priča iz njegovih zidina.
Da bi ste u potpunosti osetili duh Fruške gore ovaj dan završavamo sa posetom vinarije Deurić. Obići ćemo vinariju, vinski podrum i degustirati vrhunska vina nakon čega ćete vino voleti još više.
Prelepa priroda u kombinaciji sa kulturnim nasleđima, gastronomskim lokalnim specijalitetima i ukusima lokalnih vina ovaj dan će učiniti zaista posebnim.

Povratak u hotel u večernjim satima. Kraj ture.


*Najmanji broj putnika neophodan za realizaciju ture je 7 osoba*

Informacije o polascima

1

 • Adresa lokacije:
 • Doplata ili popust za polazak iz mesta: -

Uslovi besplatnog otkazivanja

Otkazivanje bez penala moguće do 5 dana pre polaska.

Jezici vodiča

Srpski, Engleski

Napomene za prevoz

Prevoz autobusima - mini-busevima ili mini-venom (u zavisnosti od broja prijavljenih).

Uključeno u cenu

 • Prevoz autobusima - mini-busevima ili mini-venom (u zavisnosti od broja prijavljenih).
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Ručak u restoranu Ruža Vetrova
 • Degustacija 3 etikete vina u vinariji Deurić

Nije uključeno u cenu

 • Piće tokom ručka
 • Ostali individualni troškovi koji nisu obuhvaćeni programom

Rezerviši turu

× 7000 = 0
Total = 0 (RSD)