Kovilj - Novi Sad - Petrovaradinska tvrđava

Polazak iz mesta: ,

1600 RSD

Kratki opis

Posetite sa nama Kovilj, Novi Sad i Petrovaradin. Upustite se u avanturu istraživanja i upoznavanja naše Evropske prestonice kulture.

Aktivnosti

 • Obilazak manastira Kovilj
 • Panoramsko i pešačko razgledanje Novog Sada
 • Obilazak Petrovaradinske tvrđave

Opis ture

Polazak iz Pančeva u 08.00h kod Doma omladine, sastanak grupe 15 minuta ranije. Polazak iz Beograda u 08.20h.
Putovanje prema Kovilju i obilazak manastira Kovilj, sa crkvom svetih arhangela Mihaila i Gavrila, nazvan je po istoimenom selu u Bačkoj, nadomak Novog Sada, u kojem se i nalazi. Po predanju, manastir je osnovan u vreme Svetog Save, kao metoh, u to vreme novosagrađenog manastira Žiča.  Pouzdano se zna da je u kasnijem periodu bio metoh fruškogorskog manastira Privina Glava, a to je moglo biti još u XIV veku. Današnja velika crkva je rezultat poslednje obnove iz XVIII veka, kada je iguman manastira bio Jovan Rajić, prvi srpski istoričar modernog doba.
 
Tokom svoje istorije, manastir Kovilj je bio veoma značajan kulturni i umetnički centar, ima bogatu riznicu, biblioteku i arhivu, radionicu za izradu ikona i brižljivo negovano veliko imanje od 50 hektara.
Polazak za Novi Sad. Po dolasku, panoramsko i pešačko razgledanje centra Novog Sada sa stručnim vodičem: Srpsko narodno pozorište, Miletićev trg, Gradska kuća, Katolička crkva Sv. Imena Marijinog, Zmaj Jovina ulica, najpoznatije šetalište novosađana sa brojnim prodavnicama, kafićima I restoranima, Vladičanski dvor, Saborna crkva, Matica Srpska, Dunavska ulica koja vodi do najlepšeg novosadskog parka – Dunavskog parka. Slobodno vreme u centru grada za individualne aktivnosti.
 
Odlazak do Petrovaradinske tvrđave koja vekovima čuva i bdi nad ovim gradom. Kraće slobodno vreme za fotografisanje.. Smeštena na desnoj obali Dunava, Petrovaradinska tvrđava je nezaobilazna turistička atrakcija svakoga ko poseti Novi Sad. Zbog izuzetnog strateškog položaja, Gibraltar na Dunavu, kako je nazivaju zbog svoje dominantnosti, vekovima pre izgradnje današnje tvrđave bio je mesto burnih istorijskih dešavanja. Na Petrovaradinskoj tvrđavi nalazi se veliki broj znamenitosti koje ne treba propustiti, a ono što je posebno atraktivno je mogućnost obilaska podzemnih laguma, u čemu će najviše uživati avanturisti i ljubitelji misterija. Zahvaljujući vodičima koji su ceo život posvetili proučavanju podzemlja Petrovaradinske tvrđave i dešifrovanju njenih lavirinata, moći ćete da osetite duh graditelja i ratnika Svetog rimskog carstva. Jedan od simbola Novog Sada, pijani sat, nalazi se upravo na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ono po čemu je ovaj sat karakterističan su kazaljke kojima su zamenjena mesta, pa tako mala pokazuje minute, a velika časove. Ovo je urađeno smišljeno, kako bi lađari i stanovnici mogli bolje da vide koliko ima sati. Kraće slobodno vreme za fotografisanje.
 
Povratak u večernjim časovima na mesto polaska. Kraj programa.

Informacije o polascima

1

 • Adresa lokacije:
 • Doplata ili popust za polazak iz mesta: -
2

 • Adresa lokacije:
 • Doplata ili popust za polazak iz mesta: -

Jezici vodiča

Srpski

Napomene za prevoz

Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju.

Uključeno u cenu

 • Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
 • Obilasci prema program
 • Usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
 • Troškovi ogranizacije putovanja

Nije uključeno u cenu

 • Individualne troškove – nepomenute usluge
 • Ulaznica za Lagume- 300 din

Rezerviši turu

× 1600 = 0
Total = 0 (RSD)