Budimpešta Advent - polazak iz Novog Sada

Polazak iz mesta:

4000 RSD

Kratki opis

Budimpešta će vas dočekati svojim blještavim božićnim svetlima, mirisima tradicionalnih mađarskih specijaliteta i uzbudljivom atmosferom. Prošetajte šarmantnim božićnim tezgama, okusite ukusna jela i pića, uživajte u živoj muzici i pronađite savršene poklone za svoje najbliže.

Aktivnosti

  • Obilazak Budimpešte u pratnji vodiča
  • Uživanje u Adventu

Opis ture

Polazak za Budimpeštu iz Novog Sada kod hotela Sajam u 03:30 h.. Vožnja sa kraćim usputnim pauzama i zadržavanjem na graničnom prelazu radi obavljanja carinskih formalnosti. Nastavak prema našoj destinaciji.

Po dolasku sledi panoramski obilazak grada: Nepliget park mesto gde su se nekada između dva Svetska rata održavale trke Formule 1, zatim stadion Ferenc Puškaš i dolazak na Trg Heroja. Kratko zadržavanje na ovom monumentalnom istorijskom zdanju radi obilaska, slikanja i nastavak šetnje do Vajdahunjadi dvorca gde se obilazi i čuveni spomenik Anonimusa. Povratak u autobus i nastavak vožnje kroz najlepši Bulevar u Budimpešti
(Andraši bulevar). Upoznajemo se sa građevinama poput Kuće terora, Opere, Dreslerove palate...

Sledi obilazak samog srca mađarske prestonice. Ovo je njen verovatno najznačajniji deo, a čini ga ulica ili pravac koji ga je nekada povezivao sa gradom Vacom, odatle se i glavna pešačka ulica zove Vaci ulica. Naš obilazak ćemo započeti pored mosta Eržebet, koji je posvećen jednoj od najznačajnijih dama XIX veka odnosno Elizabeti Sisi Bavarskoj, supruzi cara Franca Jozefa. Na malom trgu, preko kojeg možete preći a ne
primetiti ih, kriju se ostaci rimskog naselja Kontra Akvinkuma, koji je služio kao štit za Akvinkum, grad koji se nalazio na drugoj obali Dunava. Odavde puca i sjajan pogled na Gelertovo brdo. Na istom trgu se nalazi i Crkva Device Marije. Podignuta je u XI veku u romaničkom stilu. Ovde je bio sahranjen jedan od najvećih svetaca Mađarske (sveštenik koji je pokrstio kralja Ištvana) Sv. Gelert. Nastavljamo šetnju do Vigada - dvorane veselja.

Sredinom XIX veka je podignuto prelepo zdanje u kom su svi velikani mađarske klasične muzike nastupali. Nakon par minuta hoda dolazimo Verešmarti trga. Mihalj Verešmarti je čuveni mađarski pesnik i patriota. Na ovom trgu se organizuju dočeci Nove godine i druge proslave. Ovaj trg krije veliku zamku za sve sladokusce. Najčuvenija poslastičarnica Mađarske se nalazi ovde, slavna Žerbo poslastičarnica. Retko ko može odoleti Žerbo kockama.

Sa svega par minuta šetnje dolazimo na Trg Svetog Ištvana, odavde puca pogled na najveći hram u Budimpešti, Baziliku Svetog Ištvana, u koju može da stane 10 000 posetilaca. U riznici bazilike se nalazi deo moštiju ovog mađarskog vladara i sveca.

Nakon kraće šetnje dolazimo na Trg Slobode koji krase mnogobrojni spomenici koji vezuju Mađare za duh slobode. Posle par minuta hoda dolazimo do verovatno najmonumentalnije građevine u celoj Mađarskoj, a to je čuveni Parlament. Ovo je najveća zgrada u celoj Mađarskoj, zidana je tri decenije. Uslov je bio da prilikom gradnje smeju da se koriste samo materijali iz Mađarske i da radnici koji je zidaju moraju biti mađari. I dan danas ovde zaseda parlament Mađarske. U parlamentu se izlaže i jedno od najvećih blaga Mađarske, kruna Svetog Ištvana. Sa obale Dunava, puca prelep pogled na Budimsku tvrđavu.

Sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju Vaci ulicom i poseta Božićnom vašaru.
Polazak za Srbiju oko 18-19h . Noćna vožnja do Novog Sada. Dolazak posle ponoći, u zavisnosti od zadržavanja na graničnom prelazu. Kraj programa.

Redovna cena: 4000 RSD

Informacije o polascima

1

  • Adresa lokacije:
  • Doplata ili popust za polazak iz mesta: -

Jezici vodiča

Srpski

Napomene za prevoz

Prevoz modernim, turističkim visokopodnim autobusom sa audio video opremom i klimom.

Uključeno u cenu

  • Prevoz modernim, turističkim visokopodnim autobusom sa audio video opremom i klimom
  • Obilasci prema programu
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

Nije uključeno u cenu

  • Individualne troškove i ostale nepomenute usluge
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje - 200,00 din. PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI.

Rezerviši turu

× 4000 = 0
Total = 0 (RSD)