Fruška gora hike and wine tour - Petkom

Polazak iz mesta:

6500 RSD 6000 RSD

Popust

Kratki opis

Zakoračite u oazu mira, u srce Fruške gore i istražite čari koje ova fantastična planina nudi. Uživajte u njenim stazama, manastirima i prirodi koja vas okružuje.

Aktivnosti

 • Obilazak manastira Novo Hopovo
 • Obilazak Spomenika Sloboda i pešačenje u prirodi
 • Obilazak vinarije Mačkov podrum
 • Obilazak Vrdničke kule
 • Obilazak Sremskih Karlovaca

Opis ture

Polazak iz Novog Sada u 10h ujutru ispred Vašeg hotela ili mesta po dogovoru.

Nakon kratke vožnje stižemo na Iriški Venac. Naša prva stanica biće kod spomenika “Sloboda” koji je podignut u čast palih boraca i predstavlja simbol borbe protiv fašizma u Drugom svetskom ratu. Pored kompleksa se nalazi park sa četinarima i brojne staze kojima ćete imati priliku da prošetate i u potpunosti se sjedinite sa fantastičnom prirodom Fruške gore.
Nakon šetnje sledi odmor i pauza u restoranu “Na Vencu” okružen drvećem i zelenilom u kome ćete (kako kažu) odmoriti i dušu i telo. Restoran se nalazi odmah uz spomenik “Sloboda”. Nakon kratkog predaha nastavljamo sa našim izletom i odlazimo do ženskog manastira Novo Hopovo. U manastiru se nalaze mošti hrišćanskog svetca Teodora Tirona iz četvrtog veka, a manastir je posebno poznat po tome što se ovde zamonašio Dositej Obradović – srpski prosvetitelj i reformator. Arhitektura manastira, izuzetan ikonostas i prelepa priroda sigurno će ostaviti snažan utisak na vas.
Sledi poseta vinariji Mačkov podrum gde će nas ljubazni domaćini provesti kroz vinariju, Ispričati svoju priču ali i uveriti u kvalitet vina, a vi ćete uz degustaciju i sami proceniti kvalitet. Sledi degustacija uz mezu domaćih proizvoda (sremački kulen/kobasica, slanina, tvrdi sir).
Nastavljamo dalje i nakon kratke vožnje stižemo u restoran Krušedolku sa kog se pruža fantastičan pogled na manastir Krušedol. Pauza za ručak i slobodno vreme za obilazak manastira Krušedol.
Ponovo sledi kraća vožnja i dolazimo u Sremske Karlovce koji su smešteni na desnoj obali reke Dunav, mesto koje je obeležilo kulturnu, duhovnu i političku istoriju Srba. Razgledanje centra grada i njegovih najvećih znamenitosti (Česma četiri lava, gimnazija, Patrijaršijski dvor, Bogoslovija).
Nakon obilaska grada slobodno vreme ili opciono vožnja katamaranom za minimum 6 osoba u trajanju od 1h, uživajte u vodi i priobalju i doživite još jedno lepo iskustvo.
 Povratak u hotel u večernjim satima. Kraj ture.


*Najmanji broj putnika neophodan za realizaciju ture je 6 osoba*

Informacije o polascima

1

 • Adresa lokacije:
 • Doplata ili popust za polazak iz mesta: -

Uslovi besplatnog otkazivanja

Besplatan otkaz moguć do 4 dana pre putovanja.

Jezici vodiča

Srpski, engleski

Napomene za prevoz

Prevoz autobusima - mini-busevima ili mini-venom (u zavisnosti od broja prijavljenih)

Uključeno u cenu

 • Prevoz autobusima - mini-busevima ili mini-venom (u zavisnosti od broja prijavljenih).
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Degustacija 3 etikete vina uz meze (sremački kulen/kobasica, slanina, tvrdi sir)

Nije uključeno u cenu

 • Ručak
 • Vožnja katamaranom na bazi 6 osoba – Doplata 3000rsd po osobi

Rezerviši turu

× 6000 = 0
Total = 0 (RSD)