Lepotica Fruška gora - Petkom

Polazak iz mesta:

6000 RSD 5500 RSD

Popust

Kratki opis

Zakoračite u oazu mira, u srce Fruške gore i istražite čari koje ova fantastična planina nudi. Uživajte u njenim stazama, manastirima i prirodi koja vas okružuje.

Aktivnosti

  • Obilazak manastira Novo Hopovo
  • Obilazak Spomenika Sloboda i pešačenje u prirodi
  • Obilazak vinarije Mačkov podrum
  • Obilazak Vrdničke kule

Opis ture

Polazak iz Novog Sada u 10h ujutru ispred Vašeg hotela ili mesta po dogovoru.
Nakon kratke vožnje stižemo na Iriški Venac. Naša prva stanica biće kod spomenika “Sloboda” koji je podignut u čast palih boraca i predstavlja simbol borbe protiv fašizma u Drugom svetskom ratu. Pored kompleksa se nalazi park sa četinarima i brojne staze kojima ćete imati priliku da prošetate i u potpunosti se sjedinite sa fantastičnom prirodom Fruške gore.
Nakon šetnje sledi odmor i pauza u restoranu “Na Vencu” okružen drvećem i zelenilom u kome ćete (kako kažu) odmoriti i dušu i telo. Restoran se nalazi odmah uz spomenik “Sloboda”. Nakon kratkog predaha nastavljamo sa našim izletom i odlazimo do ženskog manastira Novo Hopovo. U manastiru se nalaze mošti hrišćanskog svetca Teodora Tirona iz četvrtog veka, a manastir je posebno poznat po tome što se ovde zamonašio Dositej Obradović – srpski prosvetitelj i reformator. Arhitektura manastira, izuzetan ikonostas i prelepa priroda sigurno će ostaviti snažan utisak na vas.
Sledi poseta vinariji Mačkov podrum gde će nas ljubazni domaćini provesti kroz vinariju, Ispričati svoju priču ali i uveriti u kvalitet vina, a vi ćete uz degustaciju i sami proceniti kvalitet. Sledi degustacija uz mezu domaćih proizvoda (sremački kulen/kobasica, slanina, tvrdi sir).
Nastavljamo dalje i nakon kratke vožnje stižemo do Etno sela Vrdnička kula. Stazom zdravlja ćemo se uputiti do Vrdničke kule sa čijih se zidina pruža prelep pogled na Frušku goru. Veruje se da je Vrdnička kula sagrađena u doba Rimljana, kao deo odbrambene linije koja je štitila Rimsko carstvo. Veruje se da je kula sazidana u vreme imperatora Proba, koji je prema nekim smatranjima, bio začetnik vinogradarske kulture u ovim krajevima. Imperator je naime iz Rima doneo prvu vinovu lozu u ove krajeme koja se do danas gaji uspešno na Fruškoj gori.

Slobodno vreme za šetnju, ručak i uživanje u predivnom kompleksu Etno sela Vrdnička kula. Povratak u hotel u večernjim satima. Kraj ture.

Informacije o polascima

1

  • Adresa lokacije:
  • Doplata ili popust za polazak iz mesta: -

Uslovi besplatnog otkazivanja

Besplatan otkaz moguć do 4 dana pre putovanja.

Jezici vodiča

Srpski, engleski

Napomene za prevoz

Prevoz autobusima - mini-busevima ili mini-venom (u zavisnosti od broja prijavljenih)

Uključeno u cenu

  • Prevoz autobusima - mini-busevima ili mini-venom (u zavisnosti od broja prijavljenih).
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Degustacija 3 etikete vina uz meze (sremački kulen/kobasica, slanina, tvrdi sir)

Nije uključeno u cenu

  • Ručak

Rezerviši turu

× 5500 = 0
Total = 0 (RSD)