Fruška gora hike and wine tour

Polazak iz mesta:

6500 RSD 6000 RSD

Popust

Kratki opis

Zakoračite u oazu mira, u srce Fruške gore i istražite čari koje ova fantastična planina nudi. Uživajte u njenim stazama, manastirima i prirodi koja vas okružuje.

Aktivnosti

  • Obilazak manastira Novo Hopovo
  • Obilazak Spomenika Sloboda i pešačenje u prirodi
  • Obilazak manastira Krušedol
  • Obilazak Sremskih Karlovaca

Opis ture

Polazak iz Novog Sada u 10h ujutru.

Nakon kratke vožnje stižemo na Iriški Venac. Naša prva stanica biće kod spomenika “Sloboda” koji je podignut u čast palih boraca i predstavlja simbol borbe protiv fašizma u Drugom svetskom ratu. Pored kompleksa se nalazi park sa četinarima i brojne staze kojima ćete imati priliku da prošetate i u potpunosti se sjedinite sa fantastičnom prirodom Fruške gore.
Nakon šetnje sledi odmor i pauza u restoranu “Na Vencu” okružen drvećem i zelenilom u kome ćete (kako kažu) odmoriti i dušu i telo. Restoran se nalazi odmah uz spomenik “Sloboda”. Nakon kratkog predaha nastavljamo sa našim izletom i odlazimo do ženskog manastira Novo Hopovo. U manastiru se nalaze mošti hrišćanskog svetca Teodora Tirona iz četvrtog veka, a manastir je posebno poznat po tome što se ovde zamonašio Dositej Obradović – srpski prosvetitelj i reformator. Arhitektura manastira, izuzetan ikonostas i prelepa priroda sigurno će ostaviti snažan utisak na vas.
Nastavljamo dalje i nakon kratke vožnje stižemo u manastir Krušedol,
jedan od najstarijih fruškogorskih manastira koji datira iz 15. veka. Na samom ulasku u manastirsko dvorište nalazi se visoka crvena kapija a po ulasku videćete prostrano zeleno dvorište u kome vlada mir i spokoj. Vrednosti sačuvane u manastiru su brojne, od arhitekture, značajne muzejske zbirke, fresko slikarstva, do grobnica poznatih istorijskih ličnosti. Manastir važi i za jedan od najznačajnijih srpskih manastira.
Ponovo sledi kraća vožnja i dolazimo u Sremske Karlovce koji su smešteni na desnoj obali reke Dunav, mesto koje je obeležilo kulturnu, duhovnu i političku istoriju Srba. Razgledanje centra grada i njegovih najvećih znamenitosti (Česma četiri lava, gimnazija, Patrijaršijski dvor, Bogoslovija).
Odlazak u jednu od mnogobrojnih vinarija Sremskih Karlovaca, a u ovoj turi u Vinariju Benišek na degustaciju vina. Ako tražite toplu atomsferu, sa puno smeha a usput želite probati i kvalitetna vina, preporučujemo vinariju Benišek koja ima jedno od najlepših dvorišta u Sremskim Karlovcima.
Nakon degustacije u neposrednoj blizini vinarije, a u samom centru nalazi se Gostiona kod 4 Lava, ukoliko nam vreme dozvoli ručaćete u prelepoj bašti gostione u samom srcu ovog šarmantnog gradića. 

 Povratak za Novi Sad u večernjim satima. Kraj ture.


*Najmanji broj putnika neophodan za realizaciju ture je 7 osoba*

Informacije o polascima

1

  • Adresa lokacije:
  • Doplata ili popust za polazak iz mesta: -

Uslovi besplatnog otkazivanja

Besplatan otkaz moguć do 4 dana pre putovanja.

Jezici vodiča

Srpski, engleski

Napomene za prevoz

Prevoz autobusima - mini-busevima ili mini-venom (u zavisnosti od broja prijavljenih)

Uključeno u cenu

  • Prevoz autobusima - mini-busevima ili mini-venom (u zavisnosti od broja prijavljenih).
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Degustacija i Ručak

Nije uključeno u cenu

Rezerviši turu

× 6500 = 0
Total = 0 (RSD)