Team building - Amazonija - Bački Monoštor

Polazak iz mesta:

5200 RSD

Privatna tura

Kratki opis

Bački Monoštor – vojvođansko selo okruženo misterioznim dunavskim rukavcima, kanalima i mirisnim šumama, pruža vam priliku da osetite duh tradicije očuvan u prelepim nošnjama i etno-kućama, posetite zanatlije koji se bave već polako zaboravljenim starim zanatima, uživate u gastronomskim specijalitetima i domaćim proizvodima. Monoštorske šume „Evropskog Amazona“ svojim mirisima, zvucima i slikama predstaviće vam jedan sasvim novi svet, za koga smo često nesvesni da nam se nalazi tu, nadomak ruke.

Aktivnosti

 • Poseta pčelarskom domaćinstvu, degustacija proizvoda,
 • Vožnja bicikli na stazi Dondo ,
 • Pešačka tura rezervatom, šetnja u prirodi ,
 • Vožnja brodićem -Katamaranom ,
 • Poseta Etno kuće

Opis ture

Pozivamo vas na jedinstvenu team building avanturu namenjenu zatvorenim grupama, koja vas vodi u predivni Bački Monoštor. Uživajte u raznovrsnim aktivnostima poput degustacije pčelinjih proizvoda, biciklističke i pešačke ture kroz prirodni rezervat, vožnje katamaranom i posete autentičnoj Etno kući. Otkrijte lepote prirode i kulturnog nasleđa dok jačate timski duh na ovoj nezaboravnoj jednodnevnoj ekskurziji. 

Bački Monoštor – vojvođansko selo okruženo misterioznim dunavskim rukavcima, kanalima i mirisnim šumama, koje vam pruža priliku da osetite duh tradicije očuvan u prelepim nošnjama i etno-kućama, posetite zanatlije koji se bave već polako zaboravljenim starim zanatima, uživate u gastronomskim specijalitetima i domaćim proizvodima. Monoštorske šume „Evropskog Amazona“ svojim mirisima, zvucima i slikama predstaviće vam jedan sasvim novi svet, za koga smo često nesvesni da nam se nalazi tu, nadomak ruke.

Polazak iz Novog Sada sa unapred dogovorenog mesta oko 07:00h. Nastavak putovanja prema Bačkom Monoštoru. 

U 09.00h  - Dolazak u Bački Monoštor. Dobrodošlica u Pčelarskoj učionici, sa prezentacijom neraskidive veze čoveka i prirode, degustaciju pčelinjih proizvoda (med, medljana rakija i likeri, medenjaci). Podela u 2 grupe. Preuzimanje biciklova i odlazak na početak Zelene staze Dondo. 

Početak aktivnosti: pešačka tura i bici avantura. Šetnja uz stručnog vodiča koji će predstaviti rezervat, kao i specifičnosti i međunarodni status ovog zaštićenog prirodnog dobra, te predočiti vam međusobnu povezanost prirodnih vrednosti i kulturno-istorijskog nasleđa ovog područja. Šetnja rezervatom, nakon 3 km šetnje, dolazak na Čardu kod Švabe – čuvenu po odličnom ribljem paprikašu i pečenoj ribi, koji se pripremaju tu pred vama, na obali dunavskog rukavca. Druga grupa dolazi biciklima, dužom stazom od 5 km.

Potom sledi ručak u prirodi – sastanak obe grupe na čardi, odmor i ručak – riblji paprikaš ili pečena riba. Nakon toga, grupe se rotiraju i vraćaju u selo, (sada oni koji su pešačili idu biciklima dužom stazom, a oni koji su vozili bajs, pešače kraćim delom staze).

Povratak biciklističke grupe u selo, vožnja brodićem – katamaranom Velikim Bačkim Kanalom. Saznaćete kako je nastao ovaj kanal i koje su to interesantne činjenice vezane za ovaj vodotok, koji iako je veštačka tvorevina, ima sve karakteristike reke. Nakon vožnje u trajanju od 45 min, stiže pešačka grupa i ima vožnju brodićem (za to vreme, biciklisti odlaze da ostave bajsove). Kada i ova grupa završi vožnju, svi se nalazimo zajedno u centru sela i idemo u posetu Etno kući.

Poseta Etno kući i upoznavanje sa šokačkom tradicijom i načinom života ljudi u ovom selu pre stotinu i više godina. Kuća je napravljena od prirodnih materijala iz okruženja – zemlje, drveta i pokrivena trskom. Prelepo dvorište i kuća svojevrstan su poseban mikrosvet iz prošlosti.

Završetak aktivnosti. Nakon toga planiran povratak za Novi Sad. Planirano vreme dolaska u mesto  u kasnim poslepodnevnim časovima. Kraj programa.

Informacije o polascima

1

 • Adresa lokacije:
 • Doplata ili popust za polazak iz mesta: -

Uslovi besplatnog otkazivanja

Najkasnije 7 dana pre početka putovanja

Jezici vodiča

Srpski

Uključeno u cenu

 • Prevoz na relaciji Novi Sad - Monoštor -Nov sad
 • Degustacije, ulaznice i prezentacije u pčelarskom domaćinstvu,
 • Ulaznicu u rezervat
 • Vožnja čamcem - katamaranom,
 • Iznajmiljvanje bicikli,
 • Organizacija i vođenje grupe.

Nije uključeno u cenu

 • Ručak i piće tokom ručka

Rezerviši turu

× 5200 = 0
Total = 0 (RSD)