Fruškogorska vinska tura - Utorkom

Polazak iz mesta:

7000 RSD 6500 RSD

Popust

Kratki opis

Ova tura je idealna za sve hedoniste i nudi očaravajući spoj prirode, kulture i vina. Kroz ovaj izlet ćete posetite šarmantno vojvođansko mesto Banoštor i uživati u prelepim pejzažima,vinima ali i u tradicionalnoj kuhinji.

Aktivnosti

  • Poseta manastiru Beočin
  • Poseta vinarijama: Šijački i Quet
  • Ručak uz Dunav sa fantastičnim panoramskim pogledom na priobalje i reku

Opis ture

Polazak iz Novog Sada u 09h ujutru ispred Vašeg hotela ili mesta po dogovoru.

Krećemo ka Sremu i selu Banoštor. Na našem putu ka Banoštoru posetićemo najpre
manastir Beočin koji je poznat po čudotvornoj ikoni presvete Bogorodice. Manastir se nalazi na obroncima Fruške gore ušuškan u prelepom zelenilu koje upotpunjuje doživljaj i daje poseban mir. Sigurni smo da ćete uživati u lepoti manastira i prirodi koja ga okružuje. Nakon manastira krećemo lagano ka selu Banoštor koje je jedno od najstarijih naselja u Vojvodini. Ušuškano na severnim obroncima Fruške gore, na samoj obali Dunava, ovo selo je od pamtiveka poznato po dobrom vinu i ribolovu. Zbog povoljnog geografskog položaja, kvaliteta zemljišta, blizine Dunava, mikroklime i refleksije Sunca s površine Dunava, ovde grožđe ranije sazreva i ima jedan do dva procenta šećera više u poređenju sa drugim vinogradarskim regionima Vojvodine. Prvi naši domaćini sačekaće nas u porodičnoj vinariji Šijački. Godišnje se ovde proizvede oko 100.000 litara vina koje se neguje i čuva u lagumu tik pored obale Dunava. Sva vina se mogu opisati izuzetno svežim,voćnog karaktera. U ovoj vinariji ćemo imati degustaciju 3 etikete vina uz mezu.

Nakon kratkog odmora i uživanja u ukusima vina nastavljamo put ka našim sledećim domaćinima vinariji Quet. Specifična podloga i pozicija iznad Dunava, osim izuzetnog vidika pruža grožđu „tri sunca“ kako se i zove super-premijum linija vina ove vinarije. U ovoj vinariji ćemo imati degustaciju 3 etikete vina uz mezu.

U neposrednoj blizini vinarije Quet nalazi se fantastičan restoran Atos. Ovde ćemo napraviti dužu pauzu jer vredi svakog uživanja, jer ovaj fantastičan kompleks ima sigurno jedan od najlepših pogleda na Dunav u čitavom Sremu pa i šire. 

*Najmanji broj putnika neophodan za realizaciju ture je 8 osoba*

Informacije o polascima

1

09.00

  • Adresa lokacije: Parking ispred hotela Sajam
  • Doplata ili popust za polazak iz mesta: -

Uslovi besplatnog otkazivanja

Promotivna cena važi isključivo za uplate do 3 dana pre polaska na putovanje. Otkazivanje bez penala moguće do 3 dana pre polaska.

Jezici vodiča

Srpski, engleski

Napomene za prevoz

Prevoz autobusima - mini-busevima ili mini-venom (u zavisnosti od broja prijavljenih).

Uključeno u cenu

  • Prevoz autobusima - mini-busevima ili mini-venom (u zavisnosti od broja prijavljenih)
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Poseta vinarijama i degustacija vina

Nije uključeno u cenu

  • Ručak
  • Individualni troškovi

Rezerviši turu

× 6500 = 0
Total = 0 (RSD)