Manastirska tura po Fruškoj gori - Ponedeljkom

Polazak iz mesta:

Kratki opis

Manastirska tura na Fruškoj gori nudi duhovno putovanje kroz bogatu srpsku istoriju i kulturu. Posetite očuvane manastire i osetite mir i duhovnu snagu ovog prelepog planinskog regiona.

Aktivnosti

  • Poseta manastira Krušedol, Grgeteg i Velika Remeta
  • Obilazak Sremskih Karlovaca
  • Poseta Patrijaršijskom dvoru

Opis ture

Polazak iz Novog Sada u 09:00h ujutru ispred Vašeg hotela ili mesta po dogovoru.

Dolazimo u Sremske Karlovce koji su smešteni na desnoj obali reke Dunav, mesto koje je obeležilo kulturnu, duhovnu i političku istoriju Srba. Izezetno očuvana barokna arhitektura u kombinaciji sa neobičnim pričama o događajima i ljudima koji su obeležili istoriju ovog mesta će Vas osvojiti na prvi pogled. Razgledanje centra grada,njegovih najvećih znamenitosti i jednu od svakako najvećih – Patrijaršijski dvor. Nakon obilaska slobodno vreme za fotografisanje i individualne aktivnosti.
Nakon kratkog predaha nastavljamo put i nakon kraće vožnje dolazimo najpre u manastir Krušedol jedan od najstarijih fruškogorskih manastira koji datira iz 15. veka. Na samom ulasku u manastirsko dvorište nalazi se visoka crvena kapija a po ulasku videćete prostrano zeleno dvorište u kome vlada mir i spokoj. Vrednosti sačuvane u manastiru su brojne, od arhitekture, značajne muzejske zbirke, fresko slikarstva, do grobnica poznatih istorijskih ličnosti. Manastir važi i za jedan od najznačajnijih srpskih manastira. Ovde ćemo napraviti pauzu za ručak u restoranu Krušedolka koji se nalazi u neposrednoj blizini manastira.  Restoran je na uzvišenju a restoranska terasa ima prelep pogled na manastir i šumu koja ga okružuje.
Sledeći obilazak je manastir Grgeteg, ženski manastir smešten uz gustu fruškogorsku šumu. Manastir je podignut u 15. veku a tokom istorije je bio često uništavan i rušen. Manastir Grgeteg je okružen šumama, livadama i dolinama a danas predstvalja jedan od najimpozantnijih fruškogorskih manastira.
Ne možemo a da izostavimo posetu manastiru Velika Remeta (kraj 13. i početak 14. veka) koji je jedan od najstarijih od 16 fruškogorskih manastira. Ono po čemu je nadaleko čuven jeste „Rajski vrt“ koji se nalazi ispred manastira i predstavlja pravu malu oazu mira. Vrt su napravili monasi i monahinje iz manastira. No, ono po čemu je još čuveniji manastir Velika remeta svakako je njegov zvonik, koji je visine osmospratovne zgrade. 

Povratak u hotel u večernjim satima (okvirno 18h). Kraj ture.

*Najmanji broj putnika neophodan za realizaciju ture je 6 osoba*

 

Informacije o polascima

1

9.30

  • Adresa lokacije: Hotel ili mesto po dogovoru
  • Doplata ili popust za polazak iz mesta: -

Jezici vodiča

Srpski, Engleski, Ruski

Napomene za prevoz

Prevoz autobusima - mini-busevima ili mini-venom (u zavisnosti od broja prijavljenih)

Uključeno u cenu

  • Prevoz autobusima - mini-busevima ili mini-venom (u zavisnosti od broja prijavljenih)
  • Usluge licenciranog vodiča
  • Poseta Patrijaršijskom dvoru

Nije uključeno u cenu

  • Ručak
  • Individualni troškovi

Rezerviši turu

× 5000 = 0
Total = 0 (RSD)