• Čet 21.01.2021

Novi Sad po meri hedonista

Novi Sad - gastronomski dragulj Vojvodine

Bilo da volite tradicionalnu srpsku kuhinju, ljubitelj ste mađarskih i slovačkih delicija, alaskih specijaliteta ili tipičnih vojvođanskih ukusa, u Novom Sadu ćete sigurno pronaći mesto po sopstvenom ukusu na kom ćete se, pre svega, osećati opušteno i prijatno.

Za one koji vole italijansku kuhinju Alla lanterna i Gondola su pravi izbor.  Oba restorana se nalaze u centru grada; prvi u Dunavskoj 27, a drugi preko puta ulaza u Dunavcki park, na adresi Bulevar Mihajla Pupina 18.

Za ljubitelje slasnog vojvođanskog zalogaja, tu je restoran Plava frajla koji vas neće ostaviti ravnodušnim. Specijalitet kuće je vojvođanski rinflajš i poslastica orasnice. Restoran se nalazi na Spensu, preko puta stadiona "Karađorđe".

Ako se nalazite u Zmaj Jovinoj ulici, posetite
restorane Maša, Atina i Loft. U njima možete da uživate u šolji dobre kafe, ali i poslasticama i jelima iz bogate internacionalne kuhinje.

Na Ribarskom ostrvu pored reke Dunav smešten je lep restoran Piknik zanimljivog ambijenta. Osim ukusne hrane i pića, ispred restorana se nalazi igralište na otvorenom za decu.

Fish i Zeleniš je odličan izbor za ljubitelje mediteranske kuhinje i dobrih domaćih vina, kao i za vegetarijance. Smešten je u u Skerlićevoj ulici, do koje se stiže ulicom Nikole Pašića.