• Sre 18.11.2020

Novi Sad sa decom

Grad savršen za porodični odmor

Ako želite da se igrate, ako želite da edukujete decu, da ih odvedete na pozorišnu predstavu, igraonicu, ako želite da ih zabavite ili da sa njima provedete nezaboravni dan u prirodi ili u nekom od parkova ili plaža na Dunavu, sve to možete u Novom Sadu. 

Novi Sad je idealno mesto za odmor sa decom. U svako godišnje doba u Novom Sadu može svašta da se doživi. 

Novi Sad, pored toga što nudi razne zanimljivosti za razgledanje i dešavanja koja su posebno u letnjim mesecima svakodnevna, je i idealan grad za porodičan odmor, jer nudi puno sadržaja za zabavu i aktivnosti mališana.

Ovde se mogu zabaviti i velika i mala deca kao i njihovi roditelji. Pored brojnih igraonica, igrališta i sportskih terena, grad je poznat po lepim parkovima, a i blizina Fruške gore može biti interesantna za porodične aktivnosti i neposredan kontakt sa prirodom.

Istražite Novi Sad zajedno sa decom - i uživajte u kvalitetnom porodičnom vremenu!

Programi za decu i celu porodicu mogu biti:

 • Sportske aktivnosti na otvorenom i u zatvorenim objektima
 • Adrenalin parkovi i igraonice
 • Prirodnjački muzej i lutkarsko pozorište
 • Mogućnosti za plivanje napolju i unutra
 • Izleti u gradskim parkovima i po okolini Novog Sada

Glavne gradske atrakcije na koje možete povesti vašu decu i prirediti im dobar provod su Petrovaradinska tvrđava, lepi parkovi, sportska igrališta na otvorenom, dugačko šetalište uz Dunav, najlepša peščana plaža Štrand, lutkarsko pozorište, mnogobrojne dečije igraonice, kao i adrenalin-park.

Top 10 preporuka za sjajan provod i zabavu sa decom:

 1. Dunavska plaža Štrand

Najlepša i najveće plaža na Dunavu, se nalazi u Novom Sadu i zove se Štrand.

Novosadski Štrand je sinonim za dobar letnji provod i osveženje pored reke. Pored mogućnosti kupanja u Dunavu, plaža raspolaže i sa brojnim sportskim i rekreativnim sadržajima za decu i odrasle. Poredt toga, tu se nalaze brojni kafići u kojima se možete okrepiti i odmarati na udobnim ležaljkama. U večernjim satima ovde se odigravaju razne  predstave na otvorenom, kao i koncerti i svirke za decu i odrasle.

           www.zelenilo.com/strand/ Tel. +381 (0)21 455-719 

 1. Bazeni – otvoreni i zatvoreni

Leti vam na raspolaganju stoje otvoreni bazeni u sportskom centru Spens u širem centru grada i kompleks bazena na Sajmištu u neposrednoj blizini hotela Park. Veliki zatvoreni bazen na Spensu, najnoviji u wellness centru Termainakva- Minaqua fitness i hotelu Sole Mio daju mogućnosti za kupanje i u zimskim mesecima

 1. Adrenalin park- Zemlja Čuda

U “Zemlji čuda” ćete zajedno sa vašom decom doživeti uzbudljivu avanturu

kroz rekreaciju na zanimljivim spravama za penjanje i savladavanje različitih prepreka. Na ovaj način se deca istovremeno rekreiraju, zabavljaju i uče kako se pobeđuje strah. Velika zelena površina ispunjena avanturističkim sadržajima pruža nezaboravno iskustvo u uzbudljivoj avanturi među drvećem. Ovde možete sa porodicom uživati u različitim izazovima i ojačajti svoje samopouzdanje na 40 izazovnih prepreka na dva nivoa, zip-lajnu, veštačkoj steni ili se zabavite u igrama na travi. Ova avantura koja se pamti pruža zabavu za celu porodicu.

           www.adrenalinpark.rs  Tel. +381(0)69 5043070 

 1. Trambolina park – Amplituda

Amplituda je profesionalni trambolina centar, koji nudi jedinstven doživljaj za sport i veselo druženje za sve uzraste. Nezaboravni doživljaj skakanja na različitim trambolinama učiniće da se cela porodica provede kao ni na jednom drugom mestu. Ovo je sigurno mesto gde se pomeraju granice i gde se uz smeh i sportski duh savlađuju novi izazovi. Amplituda je opremljena najkvalitetnijim trambolinama, a bezbednost je ovde na prvom mestu. Ljubazno i kvalifikovano  osoblje vam asistira u uzbudljivom skakanju na tranbolini, tako da ste u svakom tenutku vi i vaša porodica potpuno bezbedni.

 1. Prirodnjački muzej

Ukoliko želite da se vaša deca istovremeno i zabave i edukuju da vide izumrle vrste životinja koje su nekada naseljavale ove predele, vrlo retke i ugrožene životinjske vrste karakteristične za ovu okolinu, kao i neobične predstavnike biljnih vrsta odlična ideja je posetiti prirodnjački muzej, koji se nalazi u Radničkoj ulici.

Pored zanimljive prirodnjačke postavke muzeja, koja prikazuje bogatstvo biološke i geološke raznovrsnosti, najveća zanimljivost ovog muzeja je lobanja sa kljovama runastog mamuta, koja je pre 70-ak godina pronađena u koritu reke Tise kod mesta Novi Bečej, kao i dva primerka beloglavog supa sa Obedske bare.  

www.pzzp.rs  Tel + 381 (0) 21 4896 345

 1. Lutkarsko pozorište u okviru Pozorišta mladih

Raznovrsne predstave za decu različitog uzrasta učiniće da se vaši mališani razonode i kroz zabavu nešto i nauče. U predstavama učestvuju glumačke trupe iz zemlje i inostranstva, koje uz pesmu i igru da svet mašte na pozornici postane stvarnost.

           www.pozoristemladih.co.rs  Tel. +381 (0)21 521 826 

 1. Sportski tereni na otvorenom i igraonice

 

Novi Sad raspolaže velikim brojem sportskih terena na otvorenom. Većina ih je locirana duž dugačkog šetališta uz Dunav, čuvenog novosadskog keja. Tu se nalaze teniski i košarkaški tereni, tereni za mali fudbal, a može se vežbati i atletika na pravom, popularno nazvanom, Đačkom stadionu. Tu se nalazi i veliki broj teretana na otvorenom gde vaša deca mogu vežbati dok vi pijete piće u obližnjim kafeima.  

Vaša deca se u Novom Sadu mogu zabaviti i u brojnim igraonicama, koje nude najrazličitije sadržaje. Najpoznatije su zabavni park Starli, Cosmoland koji poseduje i stenu za penjanje.

https://www.navidiku.rs/firme/decije-igraonice-novi-sad

 1. Letnji festivali za decu

 

Festivali za decu su uvek dobra ideja jer su oni kako zabavnog tako i edukativnog karaktera za mališane. Najznačajniji su Zmajeve dečje igre, Novosadsko dečje leto, kao i Baby Exit. Ovi festivali za decu su jedinstveni i nude deci i roditeljima najrazličitije  kreativno-edukativnih i sportsko – edukativnih programa za najmlađe.

           www.zmajevedecjeigre.org.rs

           www.decinadar.org

 1. Gradski parkovi i Fruška Gora

Gradski parkovi su ukras Novog Sada i zelena oaza za ugođaj. Najpoznatiji i najstariji park je  Dunavski park, a tu su i Futoški park, Limanski park i Železnički park. Preko Dunava se nalazi  Kamenički park i Fruška Gora. U svim novosadskim parkovima se održavaju i razne manifestacije i festivali, koji su pravi povod za porodičan izlazak.

 1. Zimske čarolije - klizališta

Dunavski park, najlepši park u centru grada, se zimi pretvara u Čarobnu šumu. Ceo park sjaji pod svetlom lampica, a velika površina parka se pretvara u veliko klizalište. Ovde se možete klizati pored jezera i svetlećeg drveća i doživeti sa vašim mališanima pravu ledenu bajku. U ovakvom ambijentu je mnogo lakše savladati prve korake na ledu i doživeti posebnu avanturu.