• Pon 18.01.2021

Novi Sad za mlade

Novi Sad Grad dobrog provoda

Ako ste mladi i želite posetiti naš grad, Novi Sad će sigurno ispuniti vaša očekivanja.
Novi Sad je već odavno grad mladih, grad susreta, umrežavanja, grad za dobra druženja, učenja i grad dobrog provoda i raznovrsnog sadržaja za noćni život.

Dobra kreativna energija različitih omladinskih grupa i organizacija i kulturni duh grada doprineli su da uz već prepoznatljivu tradicionalnu kulturnu platformu bude Omladinska prestonica Evrope 2019. i  Evropska prestonica kulture 2021. i 2022.


Aktivnosti u Novom Sadu za mlade

Ako ste ljubitelj aktivnosti na vodi, osim posete najpoznatijoj plaži na Dunavu za kupanje - novosadskom Štrandu, možete uživati u vožnji katamaranom na Dunavu, upoznati Frušku goru na nekoj od džip tura, iznajmiti kanu u Sremskim Karlovcima i voziti se Dunavskim rukavcem, iznajmiti bicikl u Sremskim Karlovcima i voziti se po Staržilovu. Ako biste Novi Sad posetili sa svojim prijateljima, možete iskusiti jedan ovakav petodnevni aranžman - Novosadska adventura.

Poznata mesta za izlazke

Pored stalnih kulturnih i zabavnih dešavanja (link). Novi Sad je prepoznatljiv po svojim kafićima, uvek punim baštama, pasažima u kojima se nalaze pivnice i pabovi, noćnim klubovima, splavovima. Mesta za provod su razna i za svačiji ukus. Novi Sad je poznat po mestima u kojima se vikendom, a negde i radnim danima može slušati živa svirka i to najrazličitigeg žanra i uz to i dobro jesti i uživati u živoj atmosferi.  Neka od njih su Dom Kulture, Lazino Tele, Shamrock pub, Gerila bar, Gradska pivnica, Brauhaus, Giordino, Nacionalna klasa, Šećer&Soul, Pauza,  Kafemat, Magacin, Gaudijum. Posebna atrakcija su i splavovi na Ribarskom ostrvu, popularnom Ribarcu, u kojima se nalaze noćni klubovi, a Diskont je in mesto za chill out preko dana i after posle noćnog provoda.

Chill i rekreacija

Novi Sad takođe raspolaže sa velikim brojem hostela, kao i mesta za digitalne nomade, coworking prostora u Business inkubatoru i Startit centru.

Atraktivna mesta za rekreaciju, chill i razonodu su i poznata novosadska plaža Štrand, novosadsko šetalište, kej, Limanski park sa skate dromom, kao i razni sportski tereni i teretane na otvorenom.

Događaji i festivali u Novom Sadu                         

Najznačajniji događaji na kojima je provod zagarantovan i zbog kojih mladi posetioci dolaze u Novi Sad su Exit, Nomus, Ritam Evrope, Cubanero, Sterijino pozorje, Infant, Interfest, Noć Muzeja, Youth Fair, Dani Brazila, Tamburica fest, FotoMaraton, Festival uličnih svirača i mnogi drugi.