• Sre 27.01.2021

Šoping u Novom Sadu

Šoping u Novom Sadu je pravi doživljaj, od velikih tržnih centara i svetskih brendova, koji se u Novom Sadu mogu naći i u trgovačkim ulicama u najužem centru grada, tu su i šarolike prodavnice suvenira, butici i prodavnice domaćih brendova garderobe i kožne galanterije, čiji proizvodi se prodaju širom sveta.

Veliki izbor zanimljivih suvenira i narodne radinosti se može naći u suvenirskim radnjama u centru grada u glavnim gradskim ulicama, kao i u pasažima, nekim knjižarama i kod uličnih prodavaca.

Dobro je znati da je po zlatarama poznata Železnička ulica, a po cipelama Pašićeva.

Na zelenim pijacama Ribljoj, Limanskoj, Detelinarskoj i Futoškoj se mogu kupiti sveži poljoprivredni proizvodi domaćih proizvođača pravog ukusa i mirisa. 

Ali, jedna je pijaca posebna i pravi doživljaj za avanturiste u potrazi za najrazličitijom robom, novom i polovnom. Najlon pijaca radi samo petkom, subotom i nedeljom i ima bogatu ponudu robe, od antikviteta, polovnih automobila, nameštaja, drvne građe, ogrevnog drveta, stoke i stočne hrane i kućnih ljubimaca, pokućstva, nove i polovne garderobe...nema šta se ne može naći na ovoj šarenoj pijaci čija je poseta sigurno pravi doživljaj za one koji vole autentičnu atmosferu, koja se potpuno razlikuje od kupovine u šoping centru. Najlon pijaca se nalazi se na Klisi, skoro na izlazku iz grada.   

Poseta novosadskim pijacama je uvek pravi doživljaj, ali posebnu čar one dobijaju uveče, kada se organizuju sve popularniji Noćni marketi. Svakog prvog petka u mesecu Riblja pijaca u večernjim satima postaje centar dešavanja u gradu. Prodaju se rukotvorine, domaći proizvodi, domaća vina, toči se zanatsko pivo, posetioci uživaju u svirci DJ-a ili koncertima, a u svim okolnim kafićima traži se mesto više.

Na Detelinarskoj pijaci se povremeno organizuje festival hrane pod nazivom Fenseraj ukusa, na kojem je moguće kupiti sveže prehrambene proizvode, vino i pivo lokalnih malih proizvođača.

Tržni centri za najbolji šoping 

TC Promenada

Najnoviji i najveći tržni centar, uvek dobar izbor za sve na jednom mestu, je TC Promenada. Uz prodavnice svetskih brendova, sportske garderobe i cipela, prodavnica dečije odeće, drogerija i velikog supermarketa u Promenadi se nalaze i lepi kafei i restorani, a tržni centar raspolaže i sa velikim parkingom, teretanom i tri košarkaška terena, koja se nalaze u okviru dvorišnog prostora.

Na poslednjem spratu tržnog centra, nalaze se brojni restorani i bioskop „Arena Cineplex“.

Ovaj tržni centar u svom moderno dizajniranom prostoru nudi izbor od 160 brendova.
Između ostalih ovde se nalaze prodavnice brendova: Zara, Massimo Dutti, Zara Home, Oysho, Pull and Bear, Bershka, LC Waikiki, Mohito, Sinsay, Reserved i ostalih. Tu su i mnogobrojni sportski brendovi među kojima su Intersport, Sport Vision i N Sport, kao i prodavnice namenjene najmlađima: Jungle Baby, Dexy Co Kids i Pertini Toys.

Jedinstveni dizajn Promenadu izdvaja po mnogo čemu u odnosu na ostale šoping centre. Projektovana je tako da dopušta ulazak velike količine prirodnog svetla što pruža poseban užitak. Promenada se nalazi na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Novom Sadu, na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara odma pored poznatog sportskog centra popularnog naziva Spens. Do ovog tržnog centra se može stići i peške od centra grada.

TC Big

Ovaj tržni centar je udaljen oko tri kilometra od centra grada, ima veliki parking i dobru povezanost autobuskom linijom. Ukoliko volite da kombinujete šoping sa dobrim provodom onda je BIG pravi izbor za vas.  U okviru ovog tržnog centra se nalazi moderan bioskop "CineStar" sa deset sala i brojni kafića u kojima možete da predahnete i osvežite se kafom i pićem. Takođe u okviru ovog tržnog centra se nalazi poznati noćni klub i restoran ‘Nacionalna Klasa’ sa odličnom gastronomskom ponudom u kome uveče nastupaju popularni muzički bendovi. U ovom klubu je dobar provod zagarantovan.  

Tržni centar raspolaže sa oko 100 prodavnica u kojima se prodaje roba brojnih svetskih i domaćih brndova: "H&M", "LC Waikiki", "Mango", "Fashion & Friends", "C&A", "Intersport", "Beosport", "Teranova", "Tom Tajlor", "Legend" i mnogi drugi.

TC SAD NOVI BAZAAR

Nalazi se u srcu grada, na početku pešačke zone i već godinama predstavlja neizbežno mesto za kupovinu. U njemu se nalaze razni brendovi, poput "Piazze Italie“ i "Urbans šopa", takođe tu je kafe-klub, dečija igraonica, supermarket, frizer, manikir i fitnes centar. U prizemlju tržnog centra nalazi se i supermarket „Maxi“ sa širokim asortimanom prehrambenih proizvoda i gotovih jela.

TC Merkator

Nalazi se na Limanu 2 i i prostire se na oko 36.000 kvadratnih metara. Njegova prednost u odnosu na "BIG" jeste to što je pristupačniji za Novosađane koji nemaju automobile, a pritom mogu da kupuju iste stvari kao i u najvećem tržnom centru u Vojvodini. Na prvom spratu smešten je hipermarket sa širokim asortinamom prehrambenih proizvoda, garderobe, igračaka, školskog pribora i bele tehnike. Novosađani koji žele da obnove obuću imaju na raspolaganju prodavnice "Alpina", "Bata" i "Planika". Garderobu po povoljnim cenama mogu da kupe u "Tally Weijlu", "Statusu", "Sara fashionu", "New Yorkeru", "Benetonu", kao i prodavnici indijske robe „Orient Imporum“. U prizemlju zgrade smeštena je i prodavnica "Top shop". Mališane ćete obradovati kupovinom u "DexyCo kids". Ako ogladnite, na raspolaganju su vam restoran i nekoliko kafića na poslednjem spratu. Tržni centar ima i prostranu garažu na dva nivoa.


TC Elephant City 

Veliki kineski tržni centar na Bulevaru oslobođenja u kome se može pronaći sve "od igle do lokomotive" za kuću i školu, i obući se od glave do pete za malo novca.