Sport i rekreacija u Novom Sadu
  • Čet 28.01.2021

Sport i rekreacija u Novom Sadu

Dok boravite u Novom Sadu svakako ćete posetiti Petrovaradinsku tvrđavu, prošetati se kejom i razgledati brojne turističke, istorijske i kulturne znamenitosti ovog grada. Ukoliko želite da se tokom posete Novom Sadu i rekreirate, dajemo vam nekoliko preporuka za najbolja mesta na kojima se možete rekreativno baviti raznim sportovima:

 

Teniski tereni

Tenis je veoma popularan u Srbiji, pre svega zbog toga što se ovde rodio Novak Đoković, "prvi reket sveta". Teniski tereni su dostupni gotovo u svakom delu grada: TK Sajmište (Novosadskog sajma), TK Sport Lend (Kamenjar), TK Meridiana (Novo Naselje), TK Olimpija (Alibegovac). Dovoljno je da zakažete termin, obujete patike, ponesete reket i dobro se zabavite.


Sportski centar GDM

Nalazi se na Novosadskom sajmu i poseduje besplatan parking. Sportski centar GDM ima odličan teren za mali fudbal sa sintetičkom travom vrhunskog kvaliteta. Nudi sadržaje kao što su: rekreacija, futsal, škola fudbala, individualni treninzi, stoni fudbal, stoni tenis, organizacija dečijih rođendana, ima kafić sa besplatnom internet konekcijom, kao i opuštenu i prijatnu atmosferu. Adresa je Hajduk Veljkova 11.

Sportski centar Slana bara

Olimpijski zatvoreni bazen zadovoljava  potrebe rekreativaca i profesionalnih sportista. Centar poseduje dve terase sa ležaljkama i suncobranima. Smene na bazenu su: jutarnja od 8 do 10 časova; dnevna od 13 do 18 časova i večernja od 21 do 22.45 sati. Vikendom od 13 do 18 časova.  Adresa je Sentandrejski put 106 b.

Sportski centar "Volley"

U sklopu ovog sportskog centra nalaze se otvoreni tereni za odbojku, tenis, "beach volley", košarku i fudbal. Sportski centar organizuje individualne i grupne treninge za sve zainteresovane. Adresa: Nova bb

Sportski centar Hattrick

Prostire se na povšrini od 5000 kvadratnih metara. U okviru sportskog kompleksa nalaze se tri terena za fudbal, teren za tenis, teretana na otvorenom – oktagona, trim staza i caffe-bar. Podloga na terenima je od veštacke trave, napravljena po najsavremenijim svetskim standardima. Adresa: Bulevar cara Lazara bb

Trambolina park Amplituda

Profesionalni trambolina centar za decu i odrasle u kojem vas očekuje fantastična zabava za sve uzraste, uživanje u uzbudljivim aktivnostima i doživljaj nezaboravnog iskustva skakanja na trambolinama. Ako ste aktivni, ako volite da uživate u sportskim aktivnostima zajedno sa prijateljima – na pravom ste mestu! Adresa: Primorska 3

Vežbaonica Fit Land

Fit Land je sportsko udruženje,  prijatno mesto za pripadnike svih generacija i uzrasta. U ponudi centra su aktivnosti kao što su: školica sporta za mališane, grupni i individualni treninzi za odrasle, korektivna gimnastika i joga. Časovi se odvijaju u manjim grupama, a programe kreiraju i sprovode profesori fizičkog vaspitanja i masteri sportske medicine sa fizikoterapijom, odnosno sertifikovani instuktori joge. Adresa: Bulevar Slobodana Jovanovića 15.

Adrenalin park Zemlja čuda

Mesto za nezaboravno iskustvo na otvorenom, sa porodicom i prijateljima. Upustite se u uzbudljivu avanturu među drvećem, ojačajte svoje telo i sjajno se zabavite. Škole, kompanije ili organizovane grupe mogu organizovati „Team Building“, „Igre 5 na 5“ i celodnevne izlete uz dodatne aktivnosti i roštilj. Očekuje vas 40 izazovnih prepreka na dva nivoa, zip-lajn, veštačka stena i igre na travi.  Adresa: Ćirila i Metodija 94.